Uncategorizedintegrarea la gradinita targu mures

Pas cu pas: integrarea la grădiniță

16 Mai 2018, Ora: 17:45

Fundația Transilvană ALPHA

Pas cu pas: integrarea la grădiniță

În fiecare toamnă, sunt căutată la cabinet de părinți care nu mai știu ce să facă pentru a-și integra copiii în grădiniță: “Plânge în fiecare dimineață și nu vrea să meargă la grădiniță.” E un pic târziu pentru că avalanșa de consecințe s-a declanșat: părinți neputincioși și disperați, copii speriați și temători, tensiuni în fiecare dimineață, renunțarea la grădiniță pentru câteva luni…

Discutând cu ei îmi dau seama că, de cele mai multe ori, copilul nu a fost PREGĂTIT pentru grădiniță. Într-o dimineață, s-a trezit într-un mediu total străin lui: mulți copii, zgomot și gălăgie, adulți necunoscuți, care încearcă să-l desprindă din brațele părintelui, singura lui sursă de liniște și protecție. De ce să îi placă un astfel de loc? De ce să își dorească să rămână acolo?

Integrarea în grădiniță nu trebuie asociată cu plâns, urlete, durere. Nu ar trebui să ne liniștească nici binecunoscutele vorbe: “Toți plâng și nu pățesc nimic. După ce plecați, se liniștește.”

În cadrul întalnirii, mi-am propus să identificăm împreună pașii și demersurile pe care voi, părinții le puteți face pentru a avea zile liniștite la grădiniță.

Vă aștept cu drag,
Andrada Todea

Înscrieri la recepția Fundației Transilvană ALPHA
0265257057
Preț: 40 lei/persoană
50 lei familie (soț/soție sau părinte/bunic)

Înscrie-te acum !

Te vom contacta în cel mai scurt timp pentru confirmare

    GĂSEȘTE LOCAȚIA PE HARTĂ